Podcast - Databeskyttelse (GDPR) - PersonoplysningerPodcasting 

Podcast – Databeskyttelse (GDPR) – Personoplysninger

Begrebet personoplysninger er en grundsten i databeskyttelsesreglerne (GDPR). I denne episode får du svaret på, hvad en personoplysning egentlig er. Her introduceres også vigtige begreber som følsomme, fortrolige og anonymiserede oplysninger. Lytteren får indsigt i, hvor bredt et begreb, personoplysninger er.

Hvad er personoplysninger?

En personoplysning er enhver form for information, der kan henføres til en bestemt person, også selv om personen kun kan identificeres, hvis oplysningen kombineres med andre oplysninger.

Personoplysninger kan for eksempel være personnumre, registreringsnumre, et billede, et fingeraftryk, en stemme, lægejournaler eller biologisk materiale, når det i praksis er muligt at identificere en person ud fra oplysningerne eller i kombination med andre. Man siger, at oplysningen er “personhenførbar”.

Databeskyttelsesforordningen opdeler personoplysninger i tre typer:

  • Almindelige oplysninger,
  • Særlige kategorier af oplysninger (følsomme oplysninger) og
  • Oplysninger om straffedomme og lovovertrædelser eller tilknyttede sikkerhedsforanstaltninger. 

Målgruppen

Målgruppen for podcasten er små og mellemstore virksomheder. Værterne er jurist Pernille Walther og kommunikationskonsulent Anders Due fra Datatilsynet.

Her kan du høre og evt. downloade podcasten fra Datatilsynet: https://www.datatilsynet.dk/databeskyttelse/podcast/hvad-er-personoplysninger

Related posts

Leave a Comment